Tapahtumat

Raision RAKUmaraton 2024

Tule mukaan rakukeramiikan nonstop-työpajaan Kylä-Klemelän taidetalolle, Hulvelankatu 35, Raisio. Raision RAKUmaratonissa on mahdollista polttaa raku-, nakuraku-, obvara- ja aluminium foil saggar-tekniikoin rakukeramiikkaa. Käytössämme on useampi kaasu-uuni ja puilla poltettava raku-uuni. Poltettavien teosten maksimikoko on 30 x 30 pohja, ja maksimikorkeus 40 cm.

Ilmoittautumiset: savestary@gmail.com 30.4.2024 mennessä. Kirjoita viestiin oma nimesi, puhelinnumerosi ja s-postiosoitteesi.  Kerro mille päivälle ilmoittaudut, la 25.5. tai su 26.5. tai molemmat päivät. Ilmoittautuessasi voit myös varata keittolounaan, 7 € (sis. leivän).

Osallistumismaksu: 1 pv 40 €, 2 pv 60 €. Saatuasi vahvistusilmoituksen ja maksettuasi laskun olet vahvistanut paikkasi tapahtumaan. Polttomaksu 6 €/kg maksetaan paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Peruutusehdot: 30.4.2024 jälkeen tehdyistä peruutuksista maksua ei palauteta.

Tiedotamme osallistujille lisää lähempänä tapahtumaa.

Savesta ry käsittelee henkilötietoja tarkoituksissa, jotka liittyvät asiakassuhteen hoitamiseen, hallinnointiin, palvelujen tarjoamiseen ja toimittamiseen sekä palvelujen kehittämiseen ja laskutukseen liittyen. Lisäksi henkilötietoja käsitellään asiakkaille suunnatussa viestinnässä, kuten tiedottamisessa ja sekä markkinoinnissa. Asiakkaalla on oikeus kieltää hänelle kohdistettu tiedottaminen ja markkinointi.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii keraamikko Jonna Oksanen, järjestäjinä Savesta ry yhteistyössä Raisio-opiston ja Raision kaupungin kanssa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan RAKUmaratonia ja taidetalolla olevaa rakukeramiikan näyttelyä !!

Menneet tapahtumat:

VEISTOSKURSSI kaiverrustekniikkaa käyttäen (10 h)

LA 25.11. klo 10-15 ja SU 26.11 klo 10-14, lisäksi lasitus 1h myöhemmin.

  • Kurssin opettajana toimii keraamikko, VTM Carola Gunell.
  • Kurssin hinta 25 e / jäsen, savet normaaliin jäsenhintaan 20 e / paketti.
  • Sitova ilmoittautuminen sähköpostitse savestary@gmail.com viimeistään 15.11.
  • Kurssi on tarkoitettu lähinnä Savesta ry:n jäsenille, mutta jos ilmoittautumisajan jälkeen kurssilla on tilaa, voidaan mukaan ottaa ulkopuolisia, joille kurssin hinta on 35 e ja savien hinta 30 e / paketti. Tiedustelut: savestary@gmail.com.

Kuvaus veistoskurssin sisällöstä: Veistokset toteutetaan ensisijaisesti kaiverrustekniikkaa käyttäen, jolloin työ aloitetaan yhtenäisestä savipalasta. Työkaluina käytetään tavallista puukkoa tai tukevaa veistä sekä erikokoisia kaiverrustyökaluja. Yhtenäisen savipalan käytön idea on, että työ pysyy muodossaan, vaikka savesta louhitaan suuria paloja pois. Ennen viimeistelyä veistos halkaistaan tarvittaessa ja ylimääräinen savi poistetaan, mikäli jalustan kautta sitä ei voida tehdä. Osat liitetään jälleen yhteen.

Halukkaat voivat kokeilla erilaisia pintakäsittelyjä. Viimeistelyvaiheessa pintaan voidaan lisätä eri väristä ja samottipitoisuudeltaan erilaista savea. Viivoilla ja kuvioilla näitä kohtia voi vielä korostaa. Lisäksi pinnan voi osittain käsitellä kuparipesulla tai värittömällä lasitteella. Ajatuksena on, että tavanomaisille lasitteille haetaan vaihtoehtoja ja saven kaunis rakenne jätetään näkyviin.

Kurssille on valittu muutama teema, jotka voi toteuttaa monella tavalla – yksinkertaisina, abstraktisina, yksityiskohtaisina tai vain viitteitä antavina:

  • eläin tai eläimen pää (kissa, pupu, karhu, pöllö jne)
  • onnellinen lapsi, polvillaan oleva lapsi
  • nainen pitkässä puvussa
  • TAI oma vapaasti valittu teema, johon liittyviä kuvia voit ottaa mukaasi.

RAISIO-PÄIVÄ Kylä-Klemelässä 26.8.2023 klo 12-16

Taidetalon pihalla rakupolttonäytös, arpajaiset ja keramiikan myyntipöytä.

Taidetalossa on esillä Savesta ry:n jäsenten keramiikkaa ja Raision seudun Taideyhdistyksen jäsenten taidetta.

TERVETULOA!!

Taiteiden yö Raisiossa 14.6.2023

https://www.facebook.com/events/898779187878648

Savesta ry järjestää Taiteiden yönä rakupolttonäytöksen Kylä-Klemelän taidetalon pihalla klo 18-21.

Tervetuloa seuraamaan!!

Raision RAKUmaraton

Raision keväinen RAKUmaraton järjestetään ensimmäistä kertaa 27.–28.5.2023 klo 11–18 Taidetalo Kylä-Klemelässä, Hulvelankatu 35, Raisio.

RAKUmaraton on nonstop-työpaja, jossa voit tehdä rakukeramikkaa raku-, nakuraku-, aluminium foil saggar- ja obvara-tekniikoin.

Tapahtuman järjestää Savesta ry yhteistyössä Raisio-opiston ja Raision kaupungin kanssa. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii keraamikko Jonna Oksanen.

OSALLISTUMISMAKSUT: 1 pv 30 € / 2 pv 50 €. Osallistumismaksu ei sisällä polttomaksua: polttomaksu poltettavien teosten painon mukaan 5 € / kg maksetaan paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että voit tuoda polttoon raakapoltetun teoksen, jonka pohjan maksimikoko on 30 cm x 30 cm ja maksimikorkeus 40 cm.

Ilmoita pian itsesi mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN:

savestary@gmail.com viimeistään 12.5.2023.

Kirjoita viestin otsikoksi ”Ilmoittautuminen”. Kirjoita viestiin oma nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Kerro viestissä, kumpaan päivään osallistut tai osallistutko molempina päivinä. Saat vahvistusilmoituksen ja laskun. Maksamalla laskun vahvistat kurssipaikkasi. Tiedotamme ilmoittautuneille lisää lähempänä tapahtumaa.

Savesta ry kerää RAKUmaratoniin ilmoittautuneiden henkilötiedot ainoastaan tätä tapahtumaa varten eikä niitä luovuteta ulkopuolisille. Tapahtuman jälkeen henkilötietoja ei säilytetä.

.

.

.

.

.

Tutustu tietosuojaselosteeseemme:

Savesta ry käsittelee henkilötietoja tarkoituksissa, jotka liittyvät asiakassuhteen hoitamiseen, hallinnointiin, palvelujen tarjoamiseen ja toimittamiseen sekä palvelujen kehittämiseen ja laskutukseen liittyen.

Lisäksi henkilötietoja käsitellään asiakkaille suunnatussa viestinnässä, kuten tiedottamisessa ja markkinoinnissa.

Asiakkaalla on oikeus kieltää hänelle kohdistettu tiedottaminen ja markkinointi.

Rekisterinpitäjä käsittelee tietoja itse sekä hyödyntää henkilötietojen käsittelyssä rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun toimivia alihankkijoita.